top of page

'Waarom de Rijken Steeds Rijker Worden' Boekreview

Robert Kiyosaki, de bestsellerauteur van Rich Dad Poor Dad, heeft opnieuw een snaar geraakt met zijn nieuwste boek, 'Waarom de Rijken Steeds Rijker Worden'. In deze blog zullen we de highlights bespreken.

waarom de rijken steeds rijker worden, robert kiyosaki, why the rich are getting richer, boek review waarom de rijken steeds rijker worden

In 'Waarom de rijken steeds rijker worden' gaat Kiyosaki in op de redenen achter de groeiende vermogensongelijkheid en biedt hij een wegwijzer voor lezers om financiële onafhankelijkheid te bereiken. Deze uitgebreide beoordeling zal in gaan op de belangrijkste uitkomsten van Kiyosaki's boek en onderzoeken hoe ze in de praktijk toegepast kunnen worden.


Kiyosaki's Filosofie


waarom de rijken steeds rijker worden, robert kiyosaki, why the rich are getting richer, boek review waarom de rijken steeds rijker worden

De centrale stelling van Kiyosaki is dat traditionele vormen van onderwijs en beleggen, zoals sparen en belegge


n in aandelen en vastgoed, niet meer genoeg zijn om financiële stabiliteit in de huidige economie te waarborgen. In plaats daarvan beargumenteert hij dat individuen een nieuwe mindset moeten aannemen en nieuwe inkomstenbronnen moeten zoeken om financieel succes te bereiken.

De auteur gelooft dat de sleutel tot financiële vrijheid ligt in het opbouwen van meerdere stromen van passieve inkomsten door middel van ondernemerschap, slim beleggen en een innovatieve aanpak van geldbeheer.


De 5 Belangrijkste Take Aways

waarom de rijken steeds rijker worden, robert kiyosaki, why the rich are getting richer, boek review waarom de rijken steeds rijker worden

We zullen de 5 belangrijkste take aways op een rijtje zetten van 'waarom de rijken steeds rijker worden' van Robert Kiyosaki.


Omarm Ondernemerschap


Kiyosaki moedigt lezers aan om ondernemerschap om te armen en hun eigen bedrijven op te zetten, aangezien dit de zekerste weg is naar financiële onafhankelijkheid. Hij beargumenteert dat een baan niet langer genoeg is om financiële stabiliteit te bereiken en dat het opbouwen van een succesvol bedrijf de sleutel is tot vermogen opbouwen. Kiyosaki benadrukt het belang van berekende risico's nemen en niet bang zijn om te falen om te slagen.


Investeren in Activa


Kiyosaki benadrukt het belang van het investeren in activa die passief inkomen genereren, zoals vastgoed en bedrijven, in plaats van verplichtingen die geld verbruiken, zoals auto's en consumentengoederen. Hij beargumenteert dat rijken het verschil begrijpen tussen activa en verplichtingen en hun investeringen richten op activa die inkomen genereren en over de tijd vermogen opbouwen.


Denken Buiten de Doos


Kiyosaki argumenteert dat om financieel te slagen, mensen af moeten stappen van conventioneel denken en innovatieve beleggingsstrategieën moeten omarmen. Hij moedigt lezers aan om creatief te denken en alternatieve inkomstenbronnen te overwegen, zoals peer-to-peer-leningen, crowdfunds en digitale activa.


Bouw een Netwerk


Kiyosaki benadrukt het belang van het bouwen van een netwerk van soortgelijk denkende mensen die ondersteuning, begeleiding en mentorship kunnen bieden op de weg naar financiële success. Hij argumenteert dat omringd zijn met succesvolle, kundige mensen essentieel is voor financiële success en biedt begeleiding over hoe een sterk netwerk van contacten te bouwen.


Mindset


Tot slot argumenteert Kiyosaki dat succes in het leven, inclusief financiële success, begint met een groeimeentality en de bereidheid om continu te leren en zich aan te passen. Hij moedigt lezers aan om verandering te omarmen en nieuwe kansen en uitdagingen aan te gaan, aang


ezien dit de sleutel is tot het opbouwen van vermogen en het bereiken van financiële vrijheid.


Het Belang van Financiële Educatie


waarom de rijken steeds rijker worden, robert kiyosaki, why the rich are getting richer, boek review waarom de rijken steeds rijker worden

Een van de belangrijkste thema's van het boek van Kiyosaki is het belang van financiële educatie. Hij argumenteert dat traditionele vormen van opleiding, zoals een universitaire opleiding, niet de kennis en vaardigheden bieden die nodig zijn om financieel succes te bereiken. In plaats daarvan moedigt hij lezers aan om financiële educatie te zoeken en continu te leren en te groeien terwijl ze hun vermogen opbouwen. Kiyosaki benadrukt het belang van het ontwikkelen van een sterk begrip van basale financiële concepten, zoals beleggen, fiscaal recht en geldbeheer, en biedt begeleiding over hoe te beginnen.

Toepassingen in de Echte Wereld


waarom de rijken steeds rijker worden, robert kiyosaki, why the rich are getting richer, boek review waarom de rijken steeds rijker worden

Hoewel de ideeën uit 'Why the Rich are Getting Richer' theoretisch overkomen, kunnen ze met succes in de praktijk worden toegepast. Bijvoorbeeld door het omarmen van ondernemerschap en het starten van een succesvol bedrijf, kunnen individuen meerdere stromen passief inkomen genereren en financieel onafhankelijk worden. Bovendien benadrukt Kiyosaki het belang van financiële opleiding en het ontwikkelen van een vermogensbevorderende mindset, wat individuen kan helpen slimme financiële beslissingen te nemen en hun lange-termijn financiële doelen te bereiken.


Een Sterk Financieel Fundament


Een van de belangrijkste inzichten uit het boek is het belang van een sterk financieel fundament. Dit betekent het begrijpen van de basisprincipes van persoonlijke financiën, het opstellen van een begroting, het verminderen van schulden en het opbouwen van een noodfonds. Door dit te doen, kunnen individuen hun financiële stress verminderen en hun financiële zekerheid verhogen, wat een solide basis biedt voor toekomstige vermogensbevorderende inspanningen.


Vermogensallocatie


Een ander belangrijk concept uit het boek is het idee van vermogensallocatie. Dit houdt in dat men zijn investeringen verdeelt over verschillende vermogenscategorieën, zoals aandelen, obligaties, onroerend goed en grondstoffen. Dit vermindert niet alleen het risico, maar biedt ook de mogelijkheid voor hogere rendementen op de lange termijn. Kiyosaki moedigt individuen aan om te focussen op het beleggen in vermogens die passief inkomen genereren, in plaats van alleen vermogens te kopen die in waarde stijgen.


Een Sterk Netwerk


Kiyosaki benadrukt ook het belang van een sterk netwerk van adviseurs en mentors. Dit omvat financiële adviseurs, accountants, advocaten en andere professionals die advies en ondersteuning kunnen bieden terwijl individuen werken aan hun financiële doelen. Een sterk netwerk van adviseurs kan individuen helpen beter financiële beslissingen te nemen en hun financiële doelen efficiënter te bereiken.


Proactief Zijn


Robert Kiyosaki benadrukt in het boek 'waarom de rijken steeds rijker worden' ook het belang van proactief zijn en controle nemen over je financiële toekomst. Dit omvat het bereid zijn om berekende risico's te nemen en bolde financiële beslissingen te nemen, zoals investeren in onroerend goed of een bedrijf opstarten. Door de controle over hun financiën en proactief te zijn, kunnen individuen financiële onafhankelijkheid bereiken en blijvende welvaart opbouwen.


Wat vind jij?


waarom de rijken steeds rijker worden, robert kiyosaki, why the rich are getting richer, boek review waarom de rijken steeds rijker worden

Heb jij al verschillende boeken van Robert Kiyosaki gelezen? Zoals 'The Cashflow Quadrant' en Rijke pa, arme pa? Dan raad ik je zeker aan om ook dit boek te gaan lezen. Ben je nieuw bij Robert Kiyosaki? Begin dan bij 'Rijke pa, arme pa' voor de beginselen van zijn filosofie.


Neem ook een kijkje bij de andere blogs over vastgoed, investeringstips en studeren.


23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page