top of page

Inspirerende Vrouwen in de Wereld van Finance: Krachtige Pioniers en Rolmodellen

In de wereld van finance hebben vrouwen altijd al een belangrijke rol gespeeld, zij het soms onopgemerkt. Maar de tijden veranderen snel, en tegenwoordig zien we steeds meer vrouwen die met succes de financiële sector betreden, leiden en transformeren. In dit artikel gaan we een kijkje nemen in de levens en carrières van inspirerende vrouwen in de financiële wereld.


vrouwen in Finance

Waarom is het belangrijk om deze vrouwen te eren?


De wereld van Finance begint langzaam van een door mannen gedomineerde omgeving te evolueren naar een plaats waar iedereen welkom is, maar we zijn er nog niet helemaal. Voor vrouwen kan het soms een uitdaging zijn om in deze wereld te werken, maar het is cruciaal om te weten dat er inspirerende vrouwen zijn die de weg hebben gebaand en dienen als rolmodellen.


Deze vrouwen zijn niet alleen succesvol in hun financiële carrières, maar ze inspireren ook anderen om hun dromen na te streven en de financiële wereld te verrijken met diverse perspectieven en talenten.


Vrouwen die Financiële Geschiedenis Schreven


vrouwen in Finance

Abigail Johnson


We beginnen met Abigail Johnson, de voorzitter en CEO van Fidelity Investments, een van 's werelds grootste vermogensbeheerders. Ze is de derde generatie van haar familie die het bedrijf leidt. Abigail heeft bewezen dat ze niet alleen de erfenis voortzet, maar het ook naar nieuwe hoogten brengt. Ze staat bekend om haar innovatieve aanpak in de financiële sector en heeft bijgedragen aan de groei van het vermogen onder beheer bij Fidelity tot ongekende niveaus.


Janet Yellen


Janet Yellen is een naam die niet onbekend is in financiële kringen. Ze diende als voorzitter van de Federal Reserve van de Verenigde Staten, wat haar de eerste vrouwelijke voorzitter maakte in de geschiedenis van de Fed. Haar economische inzicht en vastberadenheid hebben een cruciale rol gespeeld in het navigeren door de financiële uitdagingen van de Verenigde Staten.


Mellody Hobson


Mellody Hobson is een invloedrijke kracht in de wereld van finance en investeringen. Ze is de co-CEO en voorzitter van Ariel Investments, een toonaangevend vermogensbeheerbedrijf. Mellody is ook een fervent voorstander van diversiteit en inclusie in de financiële sector en heeft zich ingezet voor het creëren van kansen voor minderheidsgroepen.


Girls that Invest: De Weg voor Vrouwen


vrouwen in Finance

Een organisatie die opkomt voor vrouwen in finance is "Girls that Invest". Girls that Invest is een non-profitorganisatie die tot doel heeft meer vrouwen te betrekken en te inspireren om carrières in de financiële wereld na te streven. Ze bieden educatieve programma's, mentorschappen, podcasts en netwerkmogelijkheden om vrouwen te helpen hun potentieel te realiseren. Daarnaast is sinds kort ook hun eerste boek uitgekomen; een aanrader voor geïnteresseerden in investeren!


Een van de opmerkelijke initiatieven van Girls that Invest is hun zomerprogramma, waarin ze jonge vrouwen de kans bieden om financiële analyse- en investeringsvaardigheden te ontwikkelen. Dit programma heeft al veel deuren geopend voor vrouwen die anders mogelijk niet in finance zouden zijn beland.


Female x Finance: Een Nederlandse Groep Inspirerende Vrouwen


vrouwen in Finance

Female x Finance is opgericht rondom corona, en heeft al meer dan 4000 vrouwelijke leden. Elk jaar organiseren ze verschillende interessante events om als Finance vrouwen elkaar te ontmoeten en te slagen voor een baan of stage bij een Finance bedrijf. Ze staan altijd open voor een (gratis!) gesprek om je hulp te bieden en ze zullen je zelfs trainen voor sollicitatiegesprekken bij Finance bedrijven.


The Sky is the Limit


vrouwen in Finance

Aan alle vrouwen die dromen van een carrière in finance, onthoud dit: de financiële wereld heeft dringend behoefte aan jullie expertise, creativiteit en leiderschap. Laat je niet ontmoedigen door vooroordelen of de schijnbare dominantie van mannen in dit veld. Jullie hebben het vermogen om de financiële sector te veranderen en te innoveren.


Zoek mentors, sluit je aan bij organisaties zoals Girls that Invest, en investeer in je eigen educatie en vaardigheden. Wees vastberaden en laat je passie voor financiën je gids zijn. Het is een uitdagend pad, maar de beloningen zijn enorm.

Kijk naar vrouwen zoals Abigail Johnson, Janet Yellen en Mellody Hobson voor inspiratie. Ze hebben bewezen dat vrouwen in finance kunnen excelleren en de weg kunnen banen voor toekomstige generaties.


Laat je niet beperken door grenzen, maar streef naar nieuwe hoogten in de financiële wereld. Jouw bijdrage is waardevol en nodig. Jij kunt het verschil maken en financiële geschiedenis schrijven.


Ben jij de volgende?


vrouwen in finance

Inspirerende vrouwen in de financiële wereld hebben al veel bereikt, maar er is nog veel werk te doen om de genderkloof in finance te overbruggen. Organisaties zoals Girls that Invest spelen een cruciale rol in het ondersteunen en begeleiden van jonge vrouwen op hun weg naar een carrière in finance.


Aan alle vrouwen die dromen van financieel succes en leiderschap: wees moedig, wees vastberaden en laat je inspireren door de krachtige vrouwen die je zijn voorgegaan. De financiële wereld heeft jullie nodig, en jullie kunnen het verschil maken.


Meer leren over Finance? Lees hier een blog over de studie: Sustainable Finance en over Bedrijfskunde om zo in de wereld van Finance terecht te kunnen komen ;).

13 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page