top of page

"Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd"

Bijgewerkt op: 23 jun. 2022

We weten allemaal dat de vastgoedwereld een dure wereld is met veel rijkelui. Om groots in vastgoed te kunnen investeren heb je veel geld nodig. 1 huis is in Nederland pas te koop vanaf ongeveer € 250.000,-, dus laat staan als je in meerdere objecten wilt investeren (tips voor investeren in vastgoed voor een laag budget, lees het hier). Maar, met welke mindset kan jij ook echt zo veel geld gaan verdienen?


"Wie het kleine niet eert, is het groote niet weerd"
Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd

"Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd"


Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd is een spreekwoord dat betekent dat men ook de kleine dingen in het leven moet waarderen, als je dit niet doet, zul je nooit écht rijk worden. Door te waarderen wat je hebt, maar daarnaast ook te streven naar meer, kun je wél rijk worden op een eerlijke en leuke manier.


Waarom is dit belangrijk?


Als je erg snel, erg graag rijk wilt worden en niet dankbaar bent voor wat je nu al hebt, zul je sneller irrationele keuzes maken en soms zelfs onethische keuzes. Iemand die ondankbaar is en de mogelijkheid krijgt om op een onethische en snelle manier veel geld te verdienen zal dit waarschijnlijk eerder aangaan dan iemand die dankbaar is.

Tuurlijk, het is fijn om rijk te zijn en financieel vrij te zijn, maar er zijn genoeg dingen die belangrijker zijn dan geld.


Wanneer is Rijk zijn niet leuk?


Misschien heb je het artikel wel gelezen over de verschillende soorten mindsets van mensen omtrent geld. Rijk zijn is niet leuk als jij als een soort 'Scrooge' leeft waarbij je niemand anders geld gunt. Anderen zullen jou de rijkdom ook niet gunnen en je zult op deze manier weinig vrienden overhouden.


Dankbaar en Rijk


Door dankbaar en tevreden te zijn met hetgeen wat je nu hebt, zul je ook meer kunnen genieten van het rijk zijn. Ondankbare mensen die rijk zullen worden genieten minder van de rijkdom dan een dankbaar persoon.


Daarnaast is het belangrijk om te beseffen dat rijk zijn een privilege is en niet een 'standaard'. De standaard in de westerse cultuur is een gemiddeld inkomen, gemiddelde schulden en een gemiddelde baan. Het gemiddelde inkomen van een Nederlands gezin is € 30.800,- per jaar, wat een geweldig hoog bedrag is als je dit vergelijkt met landen buiten Europa. Wees hier trots op en besef wat je allemaal al kunt beleven en kopen met dit salaris.


Jaarlijkse vakanties en elk weekend een uitje


In tegenstelling tot armere landen hebben Nederlands gemiddeld een erg luxe leven. Iedereen doet elk weekend wel iets leuks, zoals naar het strand gaan of een drankje doen op het terras en daarnaast gaan we als Nederlander gemiddeld 3 keer (!) per jaar op een vakantie van gemiddeld 8 dagen. Wel blijft 17% van de Nederlanders elk jaar thuis en gaat dus niet op vakantie.


De gemiddelde Nederlander heeft het dus als je kijkt naar deze feiten al erg luxe en ik vind dat we dit allemaal ook wat meer mogen waarderen. Tuurlijk, écht rijk zijn maakt het leven nóg makkelijker, maar het leven hierboven ziet er ook al erg aantrekkelijk uit toch?


Leef de Quote na


Als tip geef ik, als je toch graag rijk zou willen worden (zelf ga ik het ook proberen ;)), om dit te doen op een ethische en eerlijke manier. Voel hoe veel je nu al hebt om je heen en hoeveel er nu al mogelijk is. Wees dankbaar en vriendelijk en verdien je geld op een eerlijke en ethische manier. Alleen op deze manier zal geld je ook écht meer kunnen brengen.


Wat is jouw mening hierover?


Graag hoor ik wat jij denkt over deze blog en wat jouw mening is over deze quote. Ben jij het hiermee eens? Laat het in de reacties onder zodat we in een interessante discussie kunnen belanden :). Of lees meer blogs over dit onderwerp.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page