top of page

Wat is een Vastgoedbeheerder?Sinds kort werk ik bij een vastgoedbeheerder, en leer ik steeds meer over wat het vastgoedbeheer precies inhoudt. In het kort: Een vastgoedbeheerder doet alle klusjes voor een eigenaar van een huurwoning, van een lekkage verhelpen tot een nieuwe huurder zoeken. Vaak zijn de kosten tussen de 6% en 12% per maand van de huurprijs en de woningeigenaar hoeft in principe dus helemaal niks meer te doen.Wat is een groot Voordeel van een Vastgoedbeheerder?


Hét grote voordeel van een vastgoedbeheerder is dat je jouw vastgoedinvesteringen kan transformeren in een gehele passieve investering. Vastgoed wordt vaak al gezien als 'passief', maar vaak komt er meer tijd en energie bij kijken dan de meesten van te voren hadden bedacht.


Misschien heb jij wel een paar huurwoningen en ben je wel eens op vakantie of laat in de avond gestoord door een huurder die de huissleutel kwijt is of waar de stroom is uitgevallen. Dit is natuurlijk vervelend.


Een oplossing daarvoor is het inhuren van een vastgoedbeheerder. Een vastgoedbeheerder kan elke taak rondom vastgoedbeheer van jou overnemen: van jouw huurwoning professioneel laten fotograferen tot het overgeven van de sleutel aan de nieuwe huurder.Andere Voordelen van een Vastgoedbeheerder


Omdat de vastgoedbeheerder al jaren onderdeel uitmaakt van de vastgoedwereld, hebben zij veel ervaringen met verschillende soorten huurders en situaties. Dit zorgt voor extra voordelen.


1. Een oog voor goede huurders


Vaak denken wij dat we veel mensenkennis hebben en kunnen zien wie wél en wie niet een fijne huurder is. Helaas blijkt dit soms tegen te vallen.

Vastgoedbeheerders werken 40 uur per week in de vastgoedsector en hebben vaak een beter beeld bij wat fijne huurders zijn. Daarnaast doen ze vaak ook een officiële scanning en controle waarbij ze er bijna zeker van zijn dat het een fijne huurder zal zijn.


2. Een groot netwerk


De meeste vastgoedbeheerders hebben een groot netwerk rondom de vastgoedwereld. Vele vastgoedbeheerders hebben bijvoorbeeld goede contacten rondom reparateurs, loodgieters, makelaars en potentiële huurders. Dit netwerk zorgt ervoor dat jouw huurwoning goed wordt verzorgd en waarschijnlijk bijna 100% van de tijd zal worden verhuurd door een goede huurder.


3. Meer vrijheid


Het grootste voordeel van een vastgoedbeheerder is dat je jouw eigen geld inruilt voor vrije tijd. Door de taken uit handen te geven, hoef je geen contactpersoon meer te regelen voor als jij op vakantie gaat voor jouw huurders, of kun je gewoon een weekend weg zonder eerst de kapotte ketel na te kijken bij je huurder. Je ruilt een deel van jouw huurinkomsten in (vaak tussen de 6% en 12%), maar dit zal je wel veel stress en tijd besparen.Nadelen van een Vastgoedbeheerder


Een vastgoedbeheerder klinkt na al de voordelen als een goed idee, maar er zitten ook een paar mogelijke nadelen aan bij het hebben van een vastgoedbeheerder.


1. Het kost geld


Zoals eerder benoemd, kost een vastgoedbeheerder vaak tussen de 6% en 12% van de huurprijs per huurwoning. Als jij bijvoorbeeld 10 huizen verhuurt van in totaal € 10.000,- per maand huurinkomsten, kost een vastgoedbeheerder € 800,- van deze huurinkomsten als de vastgoedbeheerder bijvoorbeeld 8% rekent voor de services. Deze € 800,- klinkt als veel geld, maar hiermee koop je dus wel veel vrijheid. Zelf zou je een overweging moeten maken of je het dit waard vindt.


2. Je verliest grotendeels de controle


Als jij houdt van de touwtjes in handen te houden, is het misschien ook geen goed idee om een vastgoedbeheerder in te huren. Een vastgoedbeheerder is er voor om jouw taken over te nemen, waarbij je de vastgoedbeheerder dus ook moet kunnen vertrouwen dat ze de juiste keuzes maken. Natuurlijk kun je bijvoorbeeld ervoor kiezen dat je zelf de huurder uit kiest en de vastgoedbeheerder de rest doet. Zo houd je toch nog controle over bepaalde taken waarbij jij dat belangrijk vindt.Een Goede en Betrouwbare Vastgoedbeheerder


Het is belangrijk om een vastgoedbeheerder in te huren waar je een goed gevoel bij hebt en die je vertrouwt. Helaas zijn er relatief veel gladjakken in deze sector waarbij ze te veel geld vragen voor wat ze voor jou doen. Dit wil je natuurlijk niet en daarom zal ik jou alvast een hele goede vastgoedbeheerder aanraden.


Ik werk zelf part-time als student bij Indigo Vastgoedbeheer en dit bedrijf is heel goed in het professioneel en betrouwbaar onderhouden van huurwoningen. Ik schrijf geheel vrijwillig over dit bedrijf, omdat ik bewonder over hoe ze de klanten en huurders van de klanten behandelen op een professionele manier.


Ben jij geïnteresseerd in een gesprek met Indigo Vastgoedbeheer of wil je graag nog vragen stellen? Stuur mij dan een mailtje naar viennavanholsteijn@gmail.com of neem contact op via de website van Indigo Vastgoedbeheer!


Andere Vastgoedblogs


Vind jij het leuk om meer over vastgoed te leren? Neem een kijkje op de blogspagina of lees het artikel over waar je op moet letten voordat je een huis koopt!
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page