top of page

Waar kan je Vastgoed Studeren?

Vind jij vastgoed zó leuk dat je het eigenlijk wel zou willen studeren? Ik dacht er hetzelfde over na mijn kennismaking met de wereld van vastgoed in Canada. Gelukkig bestaan er genoeg opties om vastgoed te studeren in Nederland, óf in het buitenland.


Vastgoedstudie, vastgoed studeren, real estate studeren, vastgoed leren, leren over de vastgoed
Waar kan jij vastgoed studeren?

5 plekken om Vastgoed te studeren


Na Canada was ik erg geïnteresseerd in vastgoed studeren en ik had verwacht dat dit niet mogelijk was in Nederland als Master. Het tegendeel bleek waar te zijn, vastgoed studeren is ook mogelijk in Nederland! Hieronder heb ik een uitgebreide lijst voor je gemaakt met verschillende studies die je kunt doen binnen vastgoed in Nederland óf in het buitenland.


Disclaimer: Dit zijn niet alle mogelijke plekken om vastgoed te studeren, dan zou het je dagen kosten om door deze blog te komen ;). Wel geeft deze blog je een gevoel van wat er allemaal mogelijk is.


1. Master Real Estate | Rijksuniversiteit van Groningen | Nederland


waar vastgoed studeren, real estate studeren nederland groningen, master real estate rug
Master Real Estate in Groningen studeren

Laten we de lijst aftrappen met een hele bijzondere studie; namelijk mijn studie ;). De Master Real Estate in Groningen is een Engelse Master waarbij er maximaal 45 studenten worden aangenomen per jaar. De studie duurt 1 jaar en leert je alles rondom het onderwerp vastgoed met een mix van de Aardrijkskundige kant en de Financiële kant.


Hieronder een overzicht van de Master Real Estate aan de RUG:

Zoals je kunt zien bestaat 1/3 van je studie dus uit het schrijven van een scriptie, 1/6 mag je zelf invullen met keuzevakken en daarnaast heb je 30 studiepunten aan verplichte vakken die je moet volgen.


Side note: volgende week ga ik officieel beginnen met deze studie en ik zal jullie natuurlijk meenemen in wát deze studie mij allemaal leert en je kan altijd al je vragen stellen ;).


2. HBO Vastgoed en Makelaardij | Hogeschool Rotterdam | Nederland


waar vastgoed studeren, hbo vastgoed studeren, studeren rotterdam
HBO Vastgoed en Makelaardij aan de Hogeschool van Rotterdam

Deze studie is een hbo-bachelor en duurt dan ook 4 jaar om af te ronden. Deze studie heeft rond de 550 eerstejaars waarvan 78% naar het tweede jaar doorstroomt. Deze studie leert je van alles over de (financiële) waarde van gebouwen.


Ook weet ik van een vriendin van mij die deze opleiding doet, dat je veel projecten krijgt tijdens je studie waarbij je maatschappelijke problemen oplost binnen het vastgoed.


3. Master Real Estate | Antwerp Management School | België


Vastgoed studeren in het buitenland, waar vastgoed studeren? plekken om vastgoed te studeren
Master Real Estate aan de Antwerpen Management School

Deze studie is pittig duur, namelijk € 20.750 en duurt 1.5 jaar. Deze studie is bedoeld voor mensen die al ervaring in de vastgoedsector (en het liefst ook al beschikken over een master) en daarnaast nog meer willen leren over vastgoed.


Zoals ik het dan ook begreep, is deze studie meer bedoeld voor als je al een full-time baan hebt in het vastgoed. De lessen worden dan ook alleen gegeven op vrijdag en zaterdagochtend.


Dus als jij al werkt in het vastgoed en het erg leuk vindt om er nóg meer over te leren van échte vastgoed experts, is deze opleiding misschien wel iets voor jou.


4. Master Real Estate | University of Glasgow | Schotland


De prachtige universiteit van Glasgow mag toch écht niet missen in dit lijstje: kijk deze beeldige 'Harry Potter' universiteit.


real estate studeren glasgow, master real estate schotland, vastgoed studeren buitenland
De Universiteit van Glasgow in Schotland

Deze studie duurt, in tegenstelling tot andere buitenlandse masters, maar 1 jaar en kost in totaal € 25.178,- per jaar als je geen Britse nationaliteit hebt. Zonder beurs zou je dus flink moeten sparen voor deze studie, maar dan heb je ook wat!


5. Dual Master Finance & Real Estate | Universiteit Van Amsterdam | Nederland


UVA master finance and real estate, vastgoed en financiën studeren aan de uva in amsterdam, vastgoed studeren nederland
Finance en Vastgoed studeren in Amsterdam

Last but not least.. de duale studie Finance & Real Estate aan de UVA! Met deze studie zul je officieel een Master in Finance doen, maar zal je je met 20 extra studiepunten verdiepen in het vastgoedaspect van Finance. In totaal zal je dan ook 80 studiepunten halen (60 voor Finance, 20 voor vastgoed) en de meeste ronde deze studie dan ook af in minimaal 1,5 jaar.


Dit is een goede keuze voor als jij erg geïnteresseerd bent in Finance en daarnaast ook een beetje de vastgoedwereld wilt ontdekken binnen Finance. Je zal bij deze studie niet de aardrijkskundige kant (zoals Planning) van vastgoed leren.


Waar studeer jij?

Hopelijk heb je nu een beter idee van waar je allemaal vastgoed kunt studeren en wat er allemaal mogelijk is. Weet jij nog een andere leuke plek waar je vastgoed kunt studeren? Laat het weten in de reacties!


Comments


bottom of page