top of page

Met deze 3 Tips Verhoog je de Waarde van je Huis!Je huis in waarde verhogen, sinds een aantal jaren is dit een populaire bezigheid, en sommigen verdienen er ook erg veel geld mee! Ben jij ook geïnteresseerd in de waarde verhogen van je huis? Bekijk deze tips!


Tip 1: Je woning vergroten


Het vergroten van je woning kan een grote invloed hebben op de prijs van je huis. Het ligt wel aan de locatie wat voor effect een vergroting van de woning kan hebben, als je bijvoorbeeld je woning vergroot in Amsterdam zal dit veel meer extra waarde aan de woning geven dan in een weiland in Friesland.


Verschillende manieren om je woning te vergroten zijn bijvoorbeeld het ombouwen van een garage in een deel van de woning, een aanbouw doen of de kelder als leefruimte ombouwen.

Misschien vraag je je af waarom een kelder en een garage ombouwen tot leefruimte extra woonoppervlakte biedt. Dit is zo omdat volgens de wet de kelder, garage, balkons, bergruimte en vliering geen woonfunctie hebben, en ze daarom niet tellen als woonoppervlakte. Door deze wel als leefruimte om te bouwen kunnen er dus extra meters worden gerekend!


Natuurlijk zijn deze klussen erg prijzig, dus is het veel goedkoper om het zelf te doen, alhoewel dit wel erg veel tijd kost. Maak dus een afweging voor jezelf, en maak een berekening hoeveel zo een verbouwing kost versus hoeveel het oplevert.


Tip 2: Het Huis 'Modern' maken


Dit zie je misschien vaak voorbij komen, oude 'ingezakte' huizen worden omgebouwd tot hypermoderne woningen. Dit is vaak een slimme investering omdat oude 'ingezakte' huizen vaak goudkoop zijn per m2, maar door het ombouwen kan er toch een mooie winst op worden gemaakt.


Manieren om een woning meer modern te maken zijn bijvoorbeeld een nieuwe badkamer, een nieuwe keuken, het tapijt eruit en een strakke vloer erin leggen, dubbelglas plaatsen enzovoorts.


Zoals je misschien zelf kunt bedenken kost dit erg veel geld en tijd, maar als je het goed doet zou je er ook erg veel winst op kunnen maken. Wel is het belangrijk als jij zelf een huis wilt verbouwen dat je een passie hebt voor klussen, anders zal het nog eens flink kunnen tegenvallen.


Tip 3: Knap de buitenkant van de woning op!


Vaak wordt de buitenkant van de woning vergeten, maar dit kan ook extra waarde opleveren voor de woning. Heeft de woning bijvoorbeeld vies witte stenen en valt de verf er bijna van af? Dan kan het best een goed idee zijn om dit eens flink aan te pakken!


Daarnaast kunnen zonnepanelen ook een extra waarde geven aan de woning. Andere ideeën zijn ook een mooie lichtstraat of een dakgevel. Deze extra features geven de buitenkant van de woning een frissere look, wat ook waarde oplevert voor de woning.Ik hoop dat dit artikel je nieuwe ideeën heeft gegeven over hoe jij je huis kan opknappen. Laat in de reacties achter of jij nog andere goede ideeën hebt!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page