top of page

Review van 'Tiny House Nation' Netflix serie

Tiny wonen is een nieuwe trend en misschien is het je al opgevallen dat ik een beetje fan ben van Tiny Houses met mijn zomerstage bij ECOBLOQ en het artikel van investeren in Tiny Houses. Vandaag gaan we het weer hebben over Tiny Houses, maar dan over de Netflix serie: Tiny House Nation met presentatoren Zack Giffin en John Weisbarth!


tiny house nation netflixserie, tiny wonen, zach giffin en john weisbarth
Één van de prachtige Tiny houses van Tiny House Nation

Wat gebeurt er in Tiny House Nation?


In deze vermakelijke Netflix serie gaan Zach en John een familie verder helpen met het bouwen van hun Tiny house. In elke aflevering staat het grootste deel van het Tiny house al klaar; het ontwerp en het frame. Zach en John maken het Tiny house zo goed mogelijk af door de wensen van de families te vervullen en nemen de kijker mee met het verhaal van de inwoners.


Tiny house nation netflix serie zach en john, klein wonen netflix serie tiny house
Een prachtig interieur van één van de ontwerpen van Tiny House Nation

Wat kun jij leren van deze Netflix serie?


Laten we voorop stellen dat Tiny House Nation vooral erg vermakelijk is om naar te kijken, maar daarnaast zijn er zeker ook dingen die we kunnen leren van deze Netflix serie.


1. Laat je inspireren door de ontwerpen


netflix serie review tiny house nation zach and john, klein wonen netflix serie

Zit jij er misschien aan te denken om ook ooit klein te gaan wonen in een Tiny House? Dan is Tiny House Nation een erg vermakelijke manier om inspiratie op te doen voor de indeling van je toekomstige Tiny House. Je ziet tientallen verschillende ontwerpen en kan zo goed nadenken over wat jij graag wilt in jouw Tiny House.


2. Ontdek een nieuwe levensstijl


tiny house nation netflix serie review, minimalistisch leven serie netlfix
Minimalisme kan je leven veranderen

Tiny wonen is een levensstijl verandering. Je leeft automatisch ook minimalistisch, omdat het anders simpel weg niet past in de woning. Laat je dus inspireren door de nieuwe levensstijl en het weg doen van spullen die je niet nodig hebt. Deelnemers geven ook aan dat ze na het downsizen alleen maar meer willen weggooien, omdat ze merken dat het veel lekkerder leeft met weinig spullen.


3. Niks is onmogelijk


Netflix serie tiny house nation review, tiny wonen netflix, tiny house netflix serie

Zach Giffin is een echte alleskunner als het gaat om klussen. De deelnemers hebben soms 'onmogelijke' wensen, maar Zach maakt het tóch allemaal mogelijk. Laat je inspireren op het gebied van klussen en leer van de slimme ontwerpen van Zach!


4. Klein is fijn


tiny house netflix serie, thn netflix serie review
Klein maar fijn om in te wonen

Na elk bouwproject komt er een 'after' van ongeveer 6 weken na de verhuizing. Ik weet niet in hoeverre het programma gescript is, maar bij de meeste deelnemers komt het over alsof ze het écht fijn vinden om klein te wonen. Klein kan dus zeker beter zijn!


5. Financiële keuze


rat race tiny house nation netflix serie review, tiny wonen netflix
Deelnemers van Tiny House Nation willen ontvluchten aan de 'Rat Race'

Bij vele deelnemers valt het me op dat klein wonen vooral gebaseerd is op een financiële keuze, namelijk financieel minder afhankelijk zijn van een hypotheek. Zelf lijkt me dit ook een aantrekkelijke consequentie van het wonen in een Tiny House. What about you?


Hoe denk jij over Tiny wonen?


Ik hoop dat ik je een goed beeld heb gegeven van wat Tiny House Nation jou kan bieden en hoé leuk deze Netflix serie is om te kijken (vooral als je van klein wonen houdt ;)).


tiny house nation zach en john review netflix serie klein wonen tiny wonen klein huis off grid tiny house ontwerp

Laat achter in de reacties of jij ook ooit de droom hebt om klein te wonen en wat jij van de Netflix serie Tiny House Nation vindt! Meer blogs over vastgoed, investeren en studeren vind je hier ;).


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page