top of page

Tiny House als een Investering, Hoe doe je dat?

Tiny houses zijn uitermate populair en daarnaast ook een stuk goedkoper dan een rijtjeshuis. Het is klein maar fijn om in te wonen, maar daarnaast kan het ook een interessante investering zijn. Op welke manieren kan jij een Tiny House inzetten als een investering?


Tiny house investeren, tiny huis investering, klein wonen investeren
Tiny house als een investering op een vakantiepark

Voordelen van het investeren in een Tiny House


Een Tiny house is tot ongeveer 28 vierkante meter groot en de kosten liggen tussen de € 5.000,- en € 100.000,- euro. Als je vooral veel zelf klust, kunnen de kosten dus erg meevallen, maar als je een luxe en kant en klare Tiny house wenst, zullen de kosten wat hoger liggen.


Grote voordelen van het investeren in een Tiny house zijn; goedkoop, je kan er zelf ook nog in wonen, eigen controle en een passief inkomen per maand.


Je kan er zelf ook nog van genieten

Tiny House vakantiehuis, Tiny house vakantie vieren, Tiny huis vakantie
genieten van je vakantie in je Tiny House

Als jij bijvoorbeeld je tiny house op airbnb te huur zet in de zomer, zal het best voorkomen dat sommige dagen het tiny house niet verhuurd zal zijn. In deze dagen kan je dan zelf genieten van het prachtige huis, terwijl je derest van de tijd er geld aan verdient.


Eigen controle

eigen controle over verhuren Tiny House, investeringsmogelijkheden Tiny House controle
Controle over eigen Tiny House verhuur

Normaal gesproken als jij weinig geld investeert in vastgoed, doe je dit via REITs, ETFs in Vastgoed of Crowdfunding websites. Op deze manier heb jij geen zeggenschap over de huurprijs, kan jij niet de huurders uitkiezen en heb je dus weinig controle over de situatie. Door jouw eigen vastgoed te verhuren, heb jij hier wel alle controle over.


Passief inkomen Tiny House

Passief inkomen Tiny House, investeren Tiny House inkomen passief
Passief inkomen door een Tiny House

Wie zou dat niet willen? Weinig werken (lees: de sleutel geven aan de huurder) en daarmee wel honderden euro's per maand verdienen. Heerlijk toch? Oké misschien moet je iets meer doen dan de sleutel geven, zoals het Tiny house schoon achterlaten voor de volgende huurder, maar zelfs dit kun je uitbesteden waarbij je alsnog passief inkomen verdient.


Verschillende opties Tiny House Investeringen


Tiny house investering, Tiny huis investeren, klein wonen investering
Investering in een Tiny House als vakantiehuisje

Nu je de voordelen weet van het investeren in een Tiny House, zal ik je kennis laten maken met de verschillende manieren van hoe jij een Tiny house als investering kan realiseren.


1. Airbnb Tiny House

Tiny House via Airbenb, AirBnB tiny house verhuren, investeringen Airbnb
Tiny House verhuren op Airbnb

Op Airbnb zijn veel 'bijzondere' overnachtingen te vinden. Je kan slapen op een woonboot, in een boomhut of dus in een Tiny house ;). Jouw unieke Tiny house past hier dus mooi tussen. Een groot voordeel van jouw Tiny House te huur zetten op Airbnb is het vele geld wat je ermee kan ontvangen in populaire maanden. In zomermaanden kan je vaak wel € 100,- per nacht vragen. Als jij je Tiny House dan 22 van de 30 dagen verhuurt, heb jij bruto € 2.200,- in een maand verdient!


Wel zijn de inkomsten via Airbnb seizoensgebonden. In de zomer zul je dan ook vaak veel meer inkomsten genereren dan in de koude winter. Velen zullen dan niet kiezen voor een overnachting in een Tiny Huis.


2. 'Buy And Sell' Tiny House strategie

Koop en verkoop tiny house, tiny huis koop en verkoop strategie
Buy and Sell strategie Tiny house

Een tweede populaire manier is het goedkoop inkopen en duur verkopen van een Tiny House. Deze strategie lijkt me persoonlijk meer risicovol. Je moet maar geluk hebben dat iemand veel meer geld wilt betalen voor jouw Tiny House, dan voor hoeveel jij je Tiny house hebt gekocht of gecreëerd.


Als jij ervaring hebt met klussen en verstand hebt van een Tiny House bouwen, kan dit een hele goede manier zijn om in Tiny Houses te investeren.


3. Tiny House verhuren als woning


Tiny House verhuren, Tiny huis investering verhuren, Tiny house student verhuren
Tiny House verhuren aan een student

De derde en laatste investeringsmogelijkheid voor een Tiny House is het verhuren voor een langere woonperiode. Hierbij heb je maandelijks dezelfde inkomsten en dus weinig last van seizoensgebonden inkomsten. Tiny houses zijn klein en goedkoop, waarbij de huurinkomsten dus ook lager zijn dan voor een grotere woning. Verwacht dan ook je Tiny House te verhuren aan een student of een starter.


Enthousiast geworden?

Investeringsmogelijkheden Tiny Huis, tiny house investeringen
Enthousiast over investeren in Tiny Houses

Probeer het eens! Een Tiny House is een ideale investering voor als je een middelgroot budget hebt en graag wilt investeren in vastgoed en daarnaast het fijn vind om zelf ook te kunnen vertoeven in je Tiny House. Ontdek en probeer de verschillende investeringsmogelijkheden en ontdek welke investeringsmanier het beste bij jou past!


Kijk voor meer blogs hier! Graag hoor ik wat je van het artikel vond en of jij ook nog nieuwe hele goede investeringstips hebt voor Tiny Houses of ander vastgoed! :)

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page