top of page

Luxe huizen: waar vind je ze? Top 3 exclusieve woningenPersoonlijk ben ik helemaal gek van bijzondere en luxe huizen en heb ik onlangs een website ontdekt waar ik me uren op kan vermaken. Omdat jullie ook van vastgoed houden, wilde ik deze website graag met jullie delen. Daarnaast zal ik ook mijn top 3 luxe huizen met jullie delen die ik onlangs heb gevonden. Benieuwd? Lees dan gauw verder!


Onlangs keek ik een video van het Youtubekanaal: Pure Luxe (past goed bij dit onderwerp ;)), en hoorde ik voor het eerste van de makelaarswebsite: Sotheby's International Realty. Hier ben ik toen een kijkje gaan nemen en ik kon mijn ogen niet geloven. Deze website is eigenlijk een soort Funda, maar dan voor de mooiste en meeste luxe huizen van heel de wereld! Het duurste huis wat je er kunt vinden is dan ook $250 miljoen dollar, maar daarnaast zijn er ook huizen van een paar ton te vinden, al heb ik zelf het idee dat deze website zich toch meer richt op de wat rijkere consument.

Nu heb ik zelf heel wat rondgekeken op deze prachtige website en deel ik graag mijn top 3 met jullie! Laat weten in de reacties welke huizen jij mooi vind op de website, en wat je van mijn top 3 vindt!


3. Luxury African Lodge, in Utrecht, Nederland

Laten we maar beginnen in ons eigen kikkerland: Nederland. Deze villa is geïnspireerd uit Afrika en heeft ook een ontzettend mooie kleien binnenkant met enorme houten deuren en veel licht. Er zijn veel natuurlijke materialen te zien in het huis zoals leem, klei en hout en door vele ramen komt er ook veel licht naar binnen.

Het allermooiste en bijzonderste van dit huis vind ik de keuken. Deze keuken is van mooi lichtbruin hout wat matched met de muren eromheen. Daarnaast is er veel natuurlijk licht, en zijn er ook nog 2 mooie schuine ramen op het dak. Zelf ben ik een grote fan van daklicht, mede omdat licht van boven veel sterker is, dus dit is voor mij een grote pluspunt.

Naast deze mooie keuken heeft het huis ook een prachtige kleine 'bibliotheek' met veel boekenkasten die met de muren lijken te mengen, een kleine 'bioscoop'-achtige beleving in de woonkamer, een panorama masterslaapkamer en een prachtige wijnkelder.

De prijs wordt jammergenoeg niet genoemd op de website, daarvoor moet er een aanvraag worden gedaan, maar al met al is dit prachtige huis goed voor een derde plaats. Dit huis is daarnaast ook nog gewoon te vinden in Utrecht, Nederland, dus het is ook nog eens dichtbij!


2. The Vancouver East Villa, in Vancouver, Canada


Een huis in mijn favoriete stad: Vancouver! Op het eerste oog ziet het huis er misschien niet heel bijzonder uit, maar ik ben toch verliefd geworden na het zien van dit huis. Dit huis is 262 vierkante meter en daarmee niet een heel groot huis voor luxueuze begrippen, daarentegen bevindt het huis zich bijna midden in het centrum van Vancouver, en laat Vancouver nu precies de één na duurste stad om te wonen van de wereld zijn. Dit huis heeft dan ook nog een achtertuin, en 3 mooie slaapkamers, niet gek dus!

Waarom ben ik zo verliefd geworden op dit huis? Ten eerste houd ik erg van de knusse en gezellige sfeer van dit huis, de buitenkant van het huis straalt niet per se rijkdom of luxe uit, maar wel gezelligheid en knusheid, en dat vind ik erg mooi aan dit huis. Daarnaast loopt van de eerste verdieping naar de achtertuin een prachtige houten trap waarboven zich ook nog een mooi overdekt terras bevindt. De tuin is dan ook een van mijn favoriete onderdelen van dit huis.

Dan is er ook nog een mooi vierkant luxe bad in de badkamer, en heeft het huis een prachtige houten vloer. Wat de rest van de kamers betreft straalt het een strakke luxe uit, maar zijn er ook nog gezellige details zoals mozaïeken ramen in de moderne keuken. Persoonlijk ben ik erg fan van 'ouderwetse' details in huizen en daarom sprak mij dit erg aan.

Wat ik ook mooi vind aan het huis is dat het redelijk 'normaaltjes' is en niet extreem veel kamers heeft of extreem groot is. Soms vind ik sommige villa's extreem overdreven met bijvoorbeeld 8 slaapkamers, en daarom vind ik deze mooie parel luxe, maar toch ook heel subtiel.

Dit prachtige huis staat te koop voor een kleine $2,4 miljoen dollar, wat gezien de ligging en de mooie tuin midden in het centrum denk ik een prima prijs is.


1. The Pinnacle Penthouse, in New York, the USA

Mijn nummer 1 van de meest mooie huizen! Dit huis verdient niet de prijs van het meest efficiënte huis ooit, maar jeetje wat het is het een bijzonder en mooi huis, het staat natuurlijk niet voor niets op mijn eerste plaats ;).

Op het plaatje is links het appartement te zien van dit penthouse, het zijn namelijk de 5 bovenste verdiepingen van dit prachtige gebouw. Dit pareltje is dan ook bijna 900 honderd vierkante meter en is daarmee een van de duurste appartementen in New York, namelijk $79 miljoen dollar. Het gebouw bestaat al sinds 1910, en bevat het meest unieke appartement wat ik ooit heb gezien.

Om meteen met de deur in huis te vallen, gaan we gelijk naar mijn favoriete onderdeel van dit appartement: de prachtige bibliotheek. De bibliotheek is volledig omringd door rijk, middenbruin hout met centraal een prachtige gedraaide trap naar de verdieping erboven. De muren bestaan uit tientallen boekenkasten wat een onwijs bijzondere sfeer geeft aan deze kamer.

Daarnaast heeft dit appartement een bijzonder kenmerk waar ik toevallig heel erg gek op ben: verdiepingen die met elkaar in verbinding staan. Wat bedoel ik hiermee? Ik bedoel hiermee verdiepingen waarbij er een deel van het plafond weg is gehaald zodat je vanaf de ene verdieping ook gelijk bent verbonden met de verdieping erboven, wat daarbij ook zorgt voor een mooi hoog plafond en veel ruimte in het huis.

Dit appartement hij dit op bijna elke verdieping wel een verbinding met een andere verdieping wat erg veel ruimte en gezelligheid creëert binnen het appartement.

Wat ook erg mooi is, is dat dit appartement onwijs veel unieke ramen heeft wat veel licht in het appartement brengt. Zoals je al kan zien op de foto zitten er veel bijzondere ramen in het gebouw wat ook erg goed te zien is op de foto's. Daarnaast heb je dus ondanks de vele ramen wel veel privacy, omdat je zo ontzettend hoog zit in New York en niemand zomaar in je appartement naar binnen kan kijken.

Ik kan nog wel 5 pagina's vol schrijven over dit prachtige en unieke appartement, maar ik kom hierbij toch aan een einde van mijn nummer 1. Het appartement is onbetaalbaar duur, maar toch wel écht onwijs uniek en daarom wilde ik graag deze geweldige penthouse met jullie delen.


Ik ben ontzettend benieuwd wat jouw top 3 huizen zijn en of je dezelfde mening met mij deelt of zelf een hele andere smaak hebt in woningen. Laat het weten in de reacties en tot de volgende keer!


Comments


bottom of page