top of page

Dream Home Makeover; Is Het De Moeite Waard?

Dream Home Makeover is een Netflix serie die erg populair is met de bedrijfseigenaren Shea en Syd McGee. Het is een inspirerend koppel die een interieurzaak runt en andere woningen proberen op te knappen. Is het de moeite waard om deze serie te kijken?


dream home makeover, netflixserie dream house makeover, netflix interieur serie, interieur serie, shea en syd mcgee

Wat Zie je in Dream Home Makeover?


"Dream Home Makeover" is een Amerikaanse reality-tv-serie die wordt uitgezonden op Netflix. De serie volgt het echtpaar Shea en Syd McGee, die samen hun bedrijf "Studio McGee" runnen en huizen renoveren en decoreren voor klanten.


Elke aflevering volgt Shea en Syd terwijl ze een nieuw huis aanpakken en een transformatie van begin tot eind uitvoeren. De afleveringen bevatten vaak een mix van ontwerp- en decoratietips, evenals de uitdagingen die gepaard gaan met het werken aan een strak schema en budget. Daarnaast zie je ook vaak fragmenten van de familie McGee met de 3 kinderen.


Hoewel de show zich voornamelijk richt op huizen in Utah, behandelt het ook ontwerp problemen die van toepassing zijn op huizen overal ter wereld. Shea en Syd delen hun expertise op het gebied van interieurontwerp en benadrukken vaak het belang van het vinden van een balans tussen esthetiek en functionaliteit.


Wat maakt de Dream Home Makeover Zo Leuk?


dream home makeover, netflixserie dream house makeover, netflix interieur serie, interieur serie, shea en syd mcgee

Dream Home Makeover is een interessante en leuke serie over het interieur van woningen. Hieronder staat op een rijtje wat Dream Home Makeover zo leuk maakt.


Bijzondere Transformaties


Een van de belangrijkste redenen waarom mensen genieten van 'Dream House Makeover' is vanwege de voldoening die ze halen uit het zien van de transformaties van de huizen. In elke aflevering krijgen kijkers de kans om te zien hoe een leegstaand, onhandig of verouderd huis wordt omgevormd tot een prachtige, stijlvolle en functionele woning.


Shea & Syd


Daarnaast zijn de presentatoren van de serie, Shea en Syd McGee, zeer aangename en boeiende persoonlijkheden. Ze hebben een geweldige chemie samen en weten hoe ze hun kijkers kunnen meenemen op hun reis terwijl ze stap voor stap door het renovatieproces gaan. Dit zorgt voor een leuke en vermakelijke kijkervaring.


Inspiratie


'Dream House Makeover' is ook geweldig om ideeën op te doen voor je eigen huis. Shea en Syd geven tips en trucs over hoe je kleine aanpassingen kunt doen om je huis er beter uit te laten zien, en ze laten ook zien hoe je grotere renovaties kunt aanpakken. Voor veel kijkers is dit een geweldige bron van inspiratie voor hun eigen huis.


Relaxed om te kijken


Naast dat er veel inspiratie uit kan worden gehaald, is het ook een erg vermakelijke serie om te kijken. Er gebeurd veel in een aflevering en er worden ook veel grapjes gemaakt tijdens het transformeren van de woning.


Wat Zijn de Minder Punten?


dream home makeover, netflixserie dream house makeover, netflix interieur serie, interieur serie, shea en syd mcgee

Hoewel 'Dream House Makeover' over het algemeen goed wordt ontvangen door kijkers, zijn er enkele aspecten van de serie die minder leuk worden gevonden.


Dure renovaties


Een mogelijke kritiek op de serie is dat het gericht is op een vrij specifiek publiek. De renovaties die Shea en Syd uitvoeren zijn vaak behoorlijk duur, waardoor sommige kijkers zich misschien niet kunnen identificeren met de make-overs die in de serie te zien zijn.


Alleen Interieur


Bovendien richt de serie zich voornamelijk op interieurontwerp, waardoor sommige kijkers die meer geïnteresseerd zijn in architectuur of landschapsontwerp wellicht minder geïnteresseerd zijn in de inhoud van de show.


Weinig diepgang


Ook zijn sommige kijkers van mening dat de serie niet genoeg diepgang heeft en te weinig informatie geeft over het renovatieproces. Sommige afleveringen richten zich voornamelijk op het eindresultaat van de make-over, waardoor er minder aandacht wordt besteed aan de technische aspecten van de renovatie. Dit kan voor sommige kijkers minder boeiend zijn en kan hen minder betrokken maken bij de serie.


Weinig vaart


In elke aflevering je hoe het er aan het begin uitziet, is er een tussenstuk en uiteindelijk zie je het resultaat. Persoonlijk vind ik het tussenstuk soms te lang duren. Vaak zie je de familie McGee een activiteit doen en zie je het team discussiëren over de renovatie. Dit duurt soms allemaal iets te lang, maar gelukkig is er de mogelijkheid om het door te spoelen.


Is Het Iets Voor Jou?


dream home makeover, netflixserie dream house makeover, netflix interieur serie, interieur serie, shea en syd mcgee

Houd jij van interieur net als bij Het Vastgoed Groentje? En vind je het leuk om nieuwe gerenoveerde huizen te zien? Dan is het zeker een goede serie voor jou om te kijken. Houd er wel rekening mee dat het vooral ook een vermakelijke serie is en er soms dus ook grapjes tussendoor worden gemaakt. Hier geen zin in? Spoel dan vooral door naar het eindresultaat.


Een andere serie die leuk is om te kijken is The Parisian Agency. Meer geïnteresseerd in podcasts? Neem een kijkje bij 'Hou je vastgoed' en de 'Jong beleggen' podcast.


Bij het Vastgoed Groentje helpen we elkaar door vragen te beantwoorden in de reacties en je kan zelfs je eigen blogs schrijven over onderwerpen waar jij veel van weet. Door samen te leren, kom je vele malen verder. Ik hoop je te zien in de reacties of bij een zelf geschreven blog ;).
Comments


bottom of page