top of page

Lees dit boek om Rijk te Worden!

Bijgewerkt op: 1 sep. 2022

Welkom bij het vastgoedgroentje! Je hebt waarschijnlijk op deze blog geklikt omdat je benieuwd bent naar een boek dat jou rijk kan maken. Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen, het boek is: De Rijkste Man van Babylon van George S. Clason en Michael Pilarczyk.

Waarom kan dit boek Jou helpen om Rijk te worden?


De rijkste man van Babylon van George S. Clason, bewerkt door Michael Pilarczyk, legt de basisregels uit om langzaam rijk te worden. Dit boek is geschreven in 1926 en is dus bijna al 100 jaar oud! Een tip van mij: Boeken die al 20 jaar of langer oud zijn en nog steeds goed verkopen, zijn vaak de beste boeken! Dit betekent namelijk dat de theorie tijdloos is en dus nog steeds werkend is.


De Rijkste Man van Babylon leert in een klein boekje van 157 pagina's hoe je geld (in het boekje 'een zak met goud') in overvloed voor jezelf kan creëren. Het zijn erg simpele wijsheden, maar wel erg nuttig en zelfs noodzakelijk om langzaam rijk te worden.


Langzaam rijk worden klinkt misschien saai, maar snel rijk worden is nou eenmaal veel geluk hebben. Als je snel rijk wilt worden moet je veel risico nemen en dit kan ook erg fout lopen, of je moet erg veel geluk hebben door in een paar jaar een erg succesvol bedrijf op te zetten bijvoorbeeld. Maar dit is voor velen niet weggelegd.


Bijzonder Geschreven

de rijkste man van babylon michael pilarczyk, michael pilarzik de rijkste man van babylon
De rijkste man van Babylon is ook nog een leuk boek om te lezen!

Het boek: De Rijkste Man van Babylon, vertaald door Michael Pilarczyk, is erg bijzonder geschreven. George S. Clason vertelt verschillende verhalen over hoe ze vroeger in Babylon allemaal zo rijk zijn geworden en vertelt dit op een interessante manier. Naar geld wordt bijvoorbeeld gerefereerd als 'goud in de buidel' en in de verhalen komt ook nog slavernij voor en het geloof in verschillende goden. Ook zijn de meest succesvolle mensen vaak handelaren van mooie spullen als juwelen en gewaden en komen er ook bijzondere dieren zoals kamelen in voor.


Deze benamingen geven de verhalen extra flair en zorgen voor extra vermaak voor zo een leerzaam boek.


Wijze Lessen uit het Boek


Graag bespreek ik met je een paar grote wijsheden die mij erg zijn bijgebleven van de Rijkste Man van Babylon bewerkt door Michael Pilarczyk.


1. Jezelf eerst uitbetalen


Een van de meest belangrijke lessen uit De rijkste man van Babylon die mij is bijgebleven is het eerst uitbetalen van jezelf na elk salaris. De meesten zijn gewend om alle inkomsten uit te geven aan andere mensen bijvoorbeeld: de supermarkt, de kapper, de kledingwinkel en je huurbaas. Zo gaat elk inkomen naar anderen om hun rijker te maken.


Om zelf rijkdom te creëren is het belangrijk om eerst jezelf uit te betalen. Het boek leert om minimaal 10% van je inkomen aan je zelf te besteden en daarmee een 'asset' te kopen die passief geld voor jou genereert.


2. Consistentie is de sleutel tot succes


Door elke maand jezelf éérst uit te betalen, voordat je het uitgeeft aan anderen, is consistentie nodig. Je zal nooit rijk worden als je de ene maand jezelf 20% uitkeert en daarna 3 maanden jezelf niks uitkeert, omdat 'het even niet uitkomt'.


Zelf heb ik hier nog moeite mee, maar 'oefening baart kunst' ;).


3. Investeer je inkomen


Het is een goed begin om minimaal 10% van je inkomen te sparen, maar het is daarnaast nodig om deze 10% op een goede manier te benutten om er extra inkomen mee te genereren, wat je later weer kunt herinvesteren. De Rijkste Man van Babylon leert de lezer te investeren door goed te luisteren naar wijze mensen of door te investeren in dingen waar je zelf verstand van hebt.


De Zeven Wetten van Groei


De rijkste man van babylon michael pylarczyk, michael pilarczyk de rijkste man van babylon
De 7 wetten om jouw goud te laten groeien

De zeven simpele wetten van het groeien van vermogen sommen de wijze lessen uit het boek op een makkelijke manier op.


1. Begin met het spekken van je portemonnee


'Van elke tien munten die binnenkomen, geef ik er maar negen uit.' Op deze manier zal je buidel (zoals dit in het boek genoemd wordt) vollopen, omdat er meer binnenkomt dan uitgaat.


2. Beheers je uitgaven

Geef maximaal 90% van je inkomen uit en zorg ervoor dat je je hier aan houdt.


3. Laat je geld groeien


'Laat elke munt voor je werken, zodat die zichzelf voortplant en jou een inkomen verschaft - een stroom van rijkdom die ononderbroken in jouw buidel terechtkomt.'


4. Bescherm je fortuin tegen verlies


'Investeer alleen als de investering gewaarborgd is, dat wil zeggen dat je je geld terug kan krijgen. Raadpleeg wijze mensen.'


5. Maak van je huis een goede investering


'De persoon die een huis bezit is gezegend. De kosten voor levensonderhoud verminderen drastisch waardoor er meer geld overblijft.'


6. Zorg voor een inkomen in de toekomst


'Zorg vooraf voor de behoeftes van je oude dag en de bescherming van je familie door een inkomen voor de toekomst.'


7. Word beter in geld verdienen


'Ontwikkel je eigen kracht. Studeer, word wijzer en bekwamer en handel ernaar.'


Is dit Boek iets voor jou?

de rijkste man van babylon michael pilarzyk, michael pilarczyk rijkste man van babylon
Is de Rijkste man van Babylon iets voor jou?

Als jij deze wijze lessen consistent opvolgt van De Rijkste man van Babylon is de kans groot dat jij ooit rijk zal worden en de wetten van geld gaat begrijpen. Als je het boek via deze link koopt, zal ik een klein deel van de opbrengst verkrijgen. Als je dus geïnteresseerd bent en het boek graag wilt lezen, koop het hier.


Ik hoop dat je het blogartikel interessant vond en ik ontvang graag een reactie! Heb jij de Rijkste Man van Babylon al gelezen? En wat vond jij van het boek?


Klik hier voor meer interessante blogs over vastgoed, investeringstips en studeren!

Recente blogposts

Alles weergeven

Bình luận


bottom of page